Ke kouzlení v kuchyni je třeba příjemné prostředí, chuť vařit, dobrý recept a kvalitní vybavení kuchyně. Současný trh nabízí neomezené možnosti mimo jiné iv rámci vybavení kuchyně. Můžete vybrat různé druhy a materiály hrnců, poklic, nářadí, pánví a podobně. Ovšem jak vybrat? Jak zvolit správně? Který materiál? Jak vybrat pánev? Podle velikosti? Barvy? Materiálu? Nuže možností jak vybrat pánev je několik.
Typy pánví
První podmínkou spokojenosti jak vybrat pánev je materiál. V první řadě je třeba se zaměřit na to, jaký typ zdroje tepla máte. Mohlo by se totiž stát, že nádobí odmítne komunikovat s varnou plochou. Tedy je nezbytné vybírat takový, který je kompatibilní s daným zdrojem tepla. Druhou podmínkou je velikost. Velikosti pánví jsou různé. Vybíráte podle toho, kolik početnou domácnost máte, aby pánev nebyla malá. Třetí možností je druh podle jednotlivých jídel, která v ní chcete upravovat. Podle tohoto kritéria vybíráte z následujících: pánev na palačinky, univerzální pánev, wok, grilovací pánev. Každá z nich je něčím jiná, něčím specifická. Avšak v každém případě se doporučuje vybírat ty, které mají nepřilnavý povrch, aby se jídlo nepřichytávalo na dno a tak se zabránilo přihoření. Pánev na palačinky se vyznačuje nízkými bočními stěnami a speciální rukojetí. Právě to zajišťuje pohodlné a snadné otáčení jídel. Není použitelná jen na palačinky – jak to vyplývá z jejího názvu. Velmi dobře ji využijete také na omelety, volská oka a jiná jídla, jejichž tepelná úprava netrvá dlouho a jídlo je třeba otočit. Univerzální pánev je určena pro jakýkoli druh jídla. V případě, že k ní koupíte i poklici, využijete ji i jako hrnec na dušení, na smažení nebo jen pro snadnou tepelnou úpravu. Má vyšší boční stěny a některé mají i možnost odnímatelnosti rukojeti, díky čemuž ji můžete použít ik zapékání v troubě. Wok je speciální pánev. Má malou plochu, která přichází do styku se zdrojem tepla a vysoké okraje. Je používána hlavně v čínské kuchyni pro rychlé a prudké osmažení jídla, zejména zeleniny a nudlí. A grilovací deska se vyznačuje žebrovaným vzorem na dně, což při tepelné úpravě zajistí charakteristické mřížky na jídle a to, že potravina během tepelné úpravy nepraví v tuku. Více informací jak si vybrat tu správnou pánev naleznete na následující stránce: https://blog.homeandcook.cz/